Kinderwens


Bij de wens om zwanger te worden is het van groot belang dat het lichaam optimaal in balans is om de kans op een geslaagde zwangerschap te vergroten. Een (liefst hierin gespecialiseerde) osteopaat behandelt om de  doorbloeding, beweeglijkheid en hormonen die op de baarmoeder en eierstokken werken te verbeteren. 

“Jouw kinderwens ondersteunen met osteopathie: het creëren van de optimale omgeving voor bevruchting, innesteling en zwangerschap”

Veel factoren van belang

Wanneer je graag zwanger wilt worden maar de gewenste zwangerschap uitblijft kan dit een zware (zowel fysiek als emotionele) weg zijn. Het kan zijn dat het niet lukt om zwanger te raken doordat een eisprong uitblijft of de cyclus langer of korter is. Bij anderen lukt het zwanger worden wel maar eindigt dit met een (al dan niet vroege) miskraam.

Er zijn veel aspecten belangrijk in het proces van zwanger worden. Het sperma van de man moet gezond en actief zijn. Bij een vrouw is de volledige gezondheid en vitaliteit van belang. De ovulatie (eisprong) en rijping moet goed zijn en alle verschillende hormonen moeten goed samenwerken om een bevruchting en innesteling te bewerkstelligen. Hiervoor is een gezonde slijmlaag in de baarmoeder van belang, dit is weer gevolg van een gezonde cyclus. Ook buikpijn (al dan niet tijdens de menstruatie), endometriose, pijn bij het vrijen of rug/bekkenpijn, eerdere buikoperaties of littekens kunnen veel invloed hebben op de conceptie en zwangerschap.

Wanneer je gewenste zwangerschap langer dan een jaar uitblijft zijn er vaak al onderzoeken geweest bij je gynaecoloog. Aan de hand van deze uitslagen is een plan van aanpak gemaakt. Dit plan is soms gewoon afwachten omdat alles in orde lijkt maar andere keren wordt overgegaan tot het ondersteunen van de eisprong of IUI, IVF dan wel ICSI.

Wat doen wij?

In de praktijk ondersteunen we vrouwen in het proces van zwanger worden, waar je je ook maar in dit traject bevindt. Soms al bij een prille zwangerschapswens, preventief om de conceptie en zwangerschap goed te laten verlopen. Maar ook nog vóór medisch ingrijpen en als ondersteuning van het medische traject. We optimaliseren de beweeglijkheid van de baarmoeder en eierstokken, ondersteunen het normaal functioneren van het hormoonsysteem maar zeker ook alle structuren die hierop invloed hebben (zoals het bekken, de rug en de structuren die invloed hebben op verwerking van hormonen).

Een vruchtje hecht en groeit gemakkelijker in een gezonde omgeving. Binnen de opleiding osteopathie bij baby’s, kinderen en zwangerschap is extra aandacht voor fertiliteit. Daarnaast volgden Marjolein en Joann meerdere bijscholingen op het vlak van urogynaecologie. Door de jaren heen hebben we al veel mooie resultaten gezien, echt een kroon op het werk!