Vergoeding en kosten

De therapeuten binnen onze praktijk voldoen aan de eisen die gesteld worden door de verschillende verzekeraars, hieronder vindt u meer informatie.

“The first wealth is health”

R.W. Emerson

Kosten voor een behandeling

Per 1 februari 2022 is het tarief: € 86,- voor zowel eerste als vervolgconsult.

Na behandeling krijgt u een digitale factuur (of desgewenst op papier) die u kunt opsturen naar de zorgverzekeraar, u kunt deze direct via pin of contant voldoen.

Indien u bij verhindering tenminste 24 uur van te voren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

Wij zijn aangesloten bij de vereiste beroepsverenigingen NRO, NVO, BVBO.

U heeft voor een osteopathiebehandeling geen verwijzing van de huisarts nodig.

Vergoeding

Via de aanvullende verzekering wordt osteopathie door alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en de voorwaarden van de aanvullende polis. Tevens is de praktijk opgenomen in de zorgwijzer van het VGZ.

Overzicht van huidige vergoedingen 2023

Hoe weet ik of een osteopaat voldoet aan de gestelde opleidingseisen?

Een erkend osteopaat is lid van het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Dit zal altijd op het briefpapier vermeld staan. Verder is hij ook lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) of de gelijkwaardige Vlaamse beroepsvereniging (qua vergoeding geeft dit geen onderscheid). Is de studie volledig voltooid dan heeft hij de titel D.O. (diploma osteopathie). De zorgverzekeraar heeft een lijst waarop de geregistreerde osteopaten vermeld staan. Een enkele keer wordt een foutje gemaakt bij de zorgverzekering, in dat het geval dan helpen we u graag.

Algemene voorwaarden

Binnen onze praktijk wordt gewerkt via de algemene voorwaarden osteopathie, wanneer u een afspraak maakt betekent dat dat u akkoord gaat met de voorwaarden die u HIER of onderaan de pagina kunt vinden samen met de klachten- en geschillenregeling osteopathie en onze privacy statement.