Overstrekken

Een veel voorkomende hulpvraag is het overtrekken van baby’s, al dan niet in combinatie met veel onrust, moeilijker slapen en huilen. Maar ook wanneer een baby niet veel meer huilt dan normaal willen we liever niet dat een kindje steeds overstrekt. Ouders geven hierbij vaak aan dat hun kindje al vanaf net na de geboorte het hoofdje heel sterk op kon houden maar later steeds meer begon te strekken. Het kindje ligt gespannen met het hoofdje naar achter en soms buigt ook de romp mee in strekking. 

Wat kunnen wij betekenen?

In het onderzoek van het kindje wordt gezocht of er blokkades/bewegingsverminderingen zijn die er voor zorgen dat er een overactieve strekreflex aanwezig is. Dit is niet alleen mogelijk in de nek maar ook in de rest van de wervelkolom of het bekken. Tevens wordt er gekeken of uw baby motorisch de juiste ontwikkelingen doormaakt. Bij reflux ontstaat ook vaak meer strekken maar dit kan zowel oorzaak als gevolg zijn. 

Door op een zachte manier de blokkades op te sporen en op te heffen kan het kindje weer ontspannen en zich op een juiste manier motorisch verder ontwikkelen.