Huilbaby/ onrustige baby
Wanneer een baby huilt is het vaak lastig om te weten wat ze nodig hebben, honger, vermoeidheid, krampjes en noem zo maar op kunnen er voor zorgen dat je kindje huilt. Het onderscheid tussen gewoon huilen en te veel huilen is soms moeilijk te maken. Alle kinderen hebben zo rond de 6 weken een zogenaamde huilpiek waarbij ze duidelijk meer huilen, dit is volledig normaal. Maar wanneer is het huilen nu te veel? Redelijk bekend is de 3-3-3 regel (meer dan drie uur per dag, meer dan drie dagen per week voor meer dan 3 weken op rij) maar een veel relevantere definitie is of jij als ouder zelf vindt dat je kindje excessief huilt.
Er kan veel in het lichaam de oorzaak zijn dat een baby zich niet prettig voelt. Het vele huilen komt vaak voor in combinatie met andere klachten zoals overstrekken, reflux, een voorkeurshouding of darmkrampen en overprikkeling algeheel. Uiteraard wordt er doorverwezen naar een kinderarts bij twijfel indien wij het huilen niet kunnen plaatsen.
Wat kunnen wij betekenen?
Huilbaby’s kunnen goed en veilig door een osteopaat behandeld worden. Door een baby van top tot teen te onderzoeken kijken we hoe het met de beweeglijkheid van de wervelkolom, het bekken, het nekje maar ook de schedel en het buikje is. Ook wordt de algehele motoriek beoordeeld. Door te behandelen waar spanning zit kan een kindje weer de kans krijgen tot rust te komen. Resultaten zijn vaak erg goed waarbij we regelmatig horen dat ouders een heel ander kindje hebben na de behandeling.